Pages Navigation Menu

bijzondere vakantiewoning / groepsaccommodatie (15-20 pers) in het Franse Chatel-Chéhéry

MALLE PIETJE

plintenMALLE PIETJE      Veilingsites en marktplaats.  We speuren vaak. Op zoek naar toevalligheden. De maximale lengte intikken van een gewenst (marmeren-)aanrecht zorgt voor exact één aangeboden keuken in heel Nederland. Die past bij ons. We kopen en demonteren deze voor 500 euro.  Hout nodig voor een vloer in de badkamer? prima restpartij met juiste dikte en oppervlakte.  Restpartij behang? Ook weer net genoeg als we oplettend en efficient gaan meten en behangen. 
Bieden op een veilingpartij is een spannende aangelegenheid.  Of het bod voldoende blijft, de verleiding om te overbieden.  Of het bod op de partij geaccepteerd en gegund wordt.  Het vergt tijd en geduld (én beheersing)  maar wel een methode om lucratief aan materiaal te komen.  Ons hok thuis staat inmiddels volgestouwd met plinten alsof het een bouwmarkt is, 100 m2 aan vloer- en muurtegels, meters paars velours voor gordijnen en  194 blikken (meer dan 300 liter)
muur- en aflakverf. ’t Is vaak de gok waard.  De samenstelling van iedere veilingkavel dwingt tot enige creativiteit qua gebruik. Zoals zo vaak in dit bouwproces,  is het aangekochte en gekregen materiaal leidend in (her-)gebruik.