Pages Navigation Menu

bijzondere vakantiewoning / groepsaccommodatie (15-20 pers) in het Franse Chatel-Chéhéry

bulletin februari 2013

altGraag informeren we je kort over de vorderingen en ontwikkelingen in het Franse pand in Chatel Chéhéry. Het is voor ons weer een inspannend en bijzonder ‘frans’ jaar geweest. In de bijgaande alinea’s een kleine impressie.
Veel leesplezier.

WEBSITE
De website is nu twee jaar actief en wordt met regelmaat bezocht en hopelijk ook gelezen. Na het plaatsen van een artikel in de regionale krant Wijd&Zijd op 12 december meldt onze webmaster het volgende: – voor 12 december heeft de site gemiddeld 1.4 bezoekers per dag; -op 12 december zelf waren dat er 6;   -na 12 december zijn het er 2.3 gemiddeld per dag. Een korte opleving en na die tijd zijn er dagelijks iets meer bezoekers dan voor die tijd. Een goede reden voor ons om de site zo actueel mogelijk te houden met leuke of curieuze voorvallen (blogs), foto’s van de voortgang en bedankjes, maar na alle eerlijkheid krijgt het daadwerkelijke klussen de voorrang.

MEE-KLUSSERS, familie en bezoek
Afgelopen jaar hebben we genoeg aanloop en bezoek gehad. Tijdens het paasweekend hebben we onderdak geboden aan een tal deelnemers van de Frans-Hollandse avond. Ria haar ouders zijn in de meivakantie langs geweest vanuit hun vakantieverblijf in België. We hebben ze eerst onthaald met sterke koffie, daarna rondgeleid en ze zijn verrassend genoeg twee dagen gebleven. Omdat we graag nog wat geschiedenis van het huis wilde weten hebben we de vorige eigenaar uitgenodigd. Deze stuurde zijn dochter en schoonzoon in mei langs. ‘Bon courage’ horen we graag als bemoediging. Dorpsgenoten die ietwat nieuwsgierig naar binnen kijken worden meteen uitgenodigd om rond te kijken. In de herfstvakantie hebben we een fijne en constructieve week gehad met broer/zwager Wybren en neef Evert. Bijzonder en waardevol is de inzet van Hilbrand Houwer, die al 3 jaar lang meerdere keren per jaar Pieter een klusweekend vergezeld. Local Frits heeft als huisbewaarder een sleutel om mensen van de nutsvoorzieningen end. binnen te kunnen laten en om zelf zo nu en dan een controlekijkje te nemen. Evenzo waardevol. Al deze menselijke en gezellige geluiden en bewegingen zijn goed voor het pand als tegenwicht aan al het gebeuk, getimmer, geslijp en gebuts.

MATERIAAL EN SPULLEN
Zo nu en dan krijgen we interieurspullen aangeboden die we meestal in dank aanvaarden, maar veelal nog geen plek kunnen geven. Dit staat ons nu eigenlijk alleen maar in de weg tijdens de kluswerkzaamheden. In deze fase hebben we voldoende stoelen, tafels en bedden. Het lukt Pieter met regelmaat om via internet betaalbare 2e handsbouwmaterialen te vinden. Her en der worden deze opgehaald (of tussentijds gestald bij familieleden) en verzameld om zo na iedere rit naar Chatel Chéhéry een hernieuwde functie te krijgen. Bij de franse bouwmarkten wordt o.a. nieuw elektra en installatiemateriaal gekocht. 

PLANNEN 2013
We schreven in de vorige nieuwsbrief dat we halverwege 2012 verwachten op de helft van de werkzaamheden te zijn. Zodat het pand in de gewenste planning eind 2014 klaar is. Vraag nú is of we dit gaan halen. Heeft niets met inzet, tegenslag of overschatting te maken. Zo nu en dan verzuchten we gewoon dat het wel een enorme klus is. Bovendien willen we het goed doen. 2013 wordt voor ons bedrijfsmatig en privé een risicovol en dynamisch jaar, zodat het franse project misschien wat in de knoei komt. We houden goede moed en blijven enthousiast. We blijven ons bewust dat plannen maken en uitvoeren alleen kan zolang we gezegend worden in onze gezondheid, financiën, stabiel thuisfront en betrokken contacten.
De ‘franse’ plannen voor 2013 zijn in grote lijnen uitgezet. Aftimmeren en verder bewoonbaar maken van de keuken. Winkel veranderen in woonkamer. Twee ramen in de achtergevel boven maken. Achtergevel aanpakken. Beginnen met sanitair aanleggen op de boven- en benedenverdieping. Stucadoor plannen. In onze agenda staan alweer diverse klusweekend en klusvakanties gepland.
Als het je leuk (of zinvol) lijkt om een keer mee te gaan of langs te komen, welkom!