Pages Navigation Menu

bijzondere vakantiewoning / groepsaccommodatie (15-20 pers) in het Franse Chatel-Chéhéry

huis

Onderdak Zonderdak, vakantiehuis in de Ardennes, ArgonnePieter en Ria Stellingwerf vonden op acceptabele reisafstand in Noord-Frankrijk een opvallend pand. Niks geen zandstenen gevel met luiken en hortensia’s maar een zeer on-franse gevel. Ze ‘vielen’ voor dit oude pand met zijn enorme gebinten en de hoekige indeling. Het was door het vele achterstallige onderhoud betaalbaar (als een goede middenklasse auto). Maar….wél heel erg groot (meer dan 2000m3). Aanvankelijk schrikte dit af, zoveel te verzetten werk.
Toch liet het pand niet los. Overige bezochte panden in andere Noordelijke Franse streken konden de opgedane indrukken niet evenaren. Zo werd in juni 2009 het pand in Chatel Chéhéry gekocht.
Ici commence l’aventure.

De voormalige levensmiddelenwinkel annex kroeg heeft bijna tien jaar leeggestaan. Het pand is behoorlijk vervallen geraakt door de gevolgen van lekkage.  Geen elektriciteit, geen stromend water (behalve door het dak), kapotte ramen, ongewenste huisdieren, beschimmelde muren etc. Door het verval zijn een aantal van de oorspronkelijke elementen helaas teveel aangetast om deze te hergebruiken. Er wordt gestreefd, waar mogelijk, de authenticiteit en de sfeer te behouden. Daarvoor worden zoveel mogelijk tweedehands bouwmaterialen gebruikt.
In alle opzichten een grote uitdaging!

Het pand in Chatel Chéhéry (200 inw.) ligt aan de doorgaande dorpsstraat in de bebouwde kom, een paar huizen verwijderd van het gemeentehuis annex schooltje.
Er zijn geen winkels, de bakker komt dagelijks langs en wekelijks een kleine rijdende winkel. Een rustig dorp met overwegend seniorenbevolking.  Aan de overzijde van de straat is een staalconstructiebedrijf, een café culturel en een katholieke kerk met kerkhof en aangrenzende salle de fête.  Aan de achterzijde grenst de tuin aan het bos, die glooiend tegen de heuvels uitgestrekt ligt.